BERGATHIN PALM

BERGATHIN PALM, oparty jest na standaryzowanej surowej lecytynie. Jego płynna postać łączy aktywne składniki lecytyny sojowej i kwasów tłuszczowych pochodzących z olejów roślinnych. Właściwości i lepkość produktu dostosowane do Państwa potrzeb.

Właściwości biologiczne:

– zwiększa przyrosty masy ciała i współczynnik wykorzystania paszy,
– poprawia trawienie tłuszczy i absorpcję witamin,
– zawiera niezbędne substancje odżywcze (cholina, inozytol i fosfor) oraz NNKT,
– poprawia wyniki ekonomiczne produkcji.

Funkcje techniczne:

– wspomaga homogenizację,
– poprawia jakość granulatu,
– wspiera aktywność przeciwutleniaczy,
– zapobiega pylistości paszy.

BERGATHIN PALM poprzez innowacyjny skład, w porównaniu z olejem sojowym, poprawia stawność białka oraz tłuszczu co przekłada się na uzyskanie większych dziennych przyrostów. BERGATHIN zapewnia uzyskanie satysfakcjonujących hodowcę wyników produkcyjnych oraz ekonomicznych.

 

BERGATHIN PALM

Forma fizyczna:                                   :           ciecz, barwa jasnobrązowa do żółtej
Woda  + zanieczyszczenia                  :           ok. 1%
Temperatura topnienia                      :           < 26°C
Liczba kwasowa                                  :            51 mg KOH/g
Kompleks fosfolipidów                       :            min. 30%

Skład kwasów tłuszczowych:

C 6:0 – C 14:0                                     ok. 1 %
C 16:0                                                   ok. 30 %
C 18:0                                                   ok. 5 %
C 18:1                                                   ok. 30 %
C 18:2                                                   ok. 30 %
C 18:3  i więcej                                    ok. 4 %

 

Dawkowanie:

Drób: 30-50 kg/t paszy

Trzoda chlewna: 5-50 kg/t paszy