BERGAFAT KP
BERGAFAT KP
Standaryzowany tłuszcz paszowy na bazie wyłącznie roślinnych olejów i selekcjonowanych kwasów tłuszczowych z przeznaczeniem do skarmiania trzody, bydła i drobiu:
– polepsza absorpcje energii
– zwiększa produktywność
– podwyższa mleczność
Typowe parametry
Woda/ zanieczyszczenia % max. 2
Temperatura topnienia °C 33-40°C
Liczba nadtlenkowa max. 3
FFA % min 20 %
Barwa Lovibond 1”cell 19.9R/25.9Y/19.0B
Zawartość substancji tłuszcz. min 95%(przeciętnie 99%)
Typowy skład
kwasów tłuszczowych
C 12:0 0,1-0,5 %
C 14:0 0,5-1,5 %
C 16:0 39-45 %
C 16:1 0-0,4%
C 18:0 3,5-5,5 %
C 18:1 37-45 %
C 18:2 3-12 %
C 18:3 0-0,5%
C 20:0 0-0,5%